Klantcase

Videoproducties en ontwerp methodiek voor Jong Present

Over Stichting Present

Videoprodcuties en
one page website.

Present gelooft in mensen die bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Present is de schakel daarin, de brug om mensen met elkaar te verbinden.

Present is onlangs begonnen met Jong Present. Jongeren kunnen als trainee aan de slag bij Present en nemen een functie aan die bij hen past, waar ze in hun kracht komen, veel leren en zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Dit valt dan onder Maatschappelijke Diensttijd vanuit de overheid. Om jongeren te werven en enthousiasmeren, hebben ze ons ingeschakeld.

Campagnefilm

De jongeren hieronder, hebben stuk voor een stuk een prachtig verhaal te vertellen. Zij hebben veel tijd, moeite en emotie in Present gestopt en daar hebben veel dankbaarheid en voldoeining uitgehaald. Een video zegt zo veel meer over de emoties van de trainees. Zo hopen we nog meer jongeren te inspireren om voor een ander op te komen door middel van een traineeship bij Present. Bekijk de video's hieronder.

Methodiek traineeship Jong Present

In samenwerking met Present zijn deze boekjes gemaakt. Niet alleen voor de trainee zelf is het fijn om structuur te hebben in je eigen ontwikkeling. Ook voor de begeleider van de trainee is het fijn om samen op de beste manier te kunnen werken aan de ontwikkeling van de trainee. In dit boek staan theorieën, opdrachten, voorbeelden, methodes en meer.

 • Methodiek Jong Present

 • Methodiek Jong Present

 • Methodiek Jong Present

 • Methodiek Jong Present

 • Methodiek Jong Present

 • Methodiek Jong Present

 • Methodiek Jong Present

  Het hele verhaal

  Blogs.

  De gemaakt video's zijn 'korte' samenvattingen van het hele verhaal. Van het gehele interview zijn transcripten geschreven die zijn omgezet in pakkende, fijn leesbare en interesse blogs. Wanneer kijkers van de video benieuwd zijn naar meer, kunnen ze het vinden op de website van Jong Present.

  Yohan zat ooit zelf aan de hulpbehoevende kant

  “Voor ik bij Stichting Present aan de slag ging, was ik werkloos en was ik een alleenstaande huisvader. Ik was alles kwijt geraakt in mijn leven, dat was een hele moeilijke periode in mijn leven. Toen ik in contact kwam met Stichting Present, woonde ik in begeleide woonvorm.”

  “Ik was eigenlijk direct overtuigd” - Tessa

  “Ik wilde altijd al graag vrijwilligerswerk doen, maar wist niet precies hoe.” Via de maatschappijlerares van haar middelbare school kwam Tessa (17) bij Present terecht. “Ik was eigenlijk direct overtuigd!” Ze mailde en kon eigenlijk direct op gesprek komen.

  "Het was echt een super fijne samenwerking met Comyoo!
  Ze denken goed mee en het resultaat mag er wezen!"

  Gerrit Verweij - Stichting Present (coördinator Jong Present)