Skip to main content

Type impact: Klantcasussen

Ontwerp en uitzending livestream Presentdag

Voor stichting Present Nederland organiseerden we een complete livestream talkshow op locatie. We verzorgden het programma van A-Z. Zo drachten we mee in het programma, het script voor de uitzending, verzamelden we beeldmateriaal voor het maken van kleine compilatievideo’s. We hebben het complete decor van de talkshow ontworpen met roll-upbanners, planten, multicamera set-up, het uitlichten van de set tot het huren van echte planten voor een fijne ambiance.

In de voorbereiding hebben we bumpers ontwikkeld, om de show vlekkeloos te laten verlopen. In samenwerking met Radiant is ook de audio op professionele manier verzorgd, waardoor ook TimZingt als muzikant en caberatier een plaats in de uitzending had. De gehele liveshow werd uitgezonden vanuit Landgoed Zonheuvel en was te volgen door 150 medewerkers van lokale Present stichtingen die via ZOOM en Teams konden meekijken én meepraten.

Contentmarketing voor Jong Present

Jong Present is een organisatie van Stichting Present die traineeships aanbiedt voor jongeren. Met hun 75 lokale stichtingen door heen Nederland is hun missie om jongeren in beweging te brengen en meer te leren over de maatschappij. Persoonlijke groei, behulpzaamheid en energie staat bij hun centraal.

Om de online zichtbaarheid te vergroten is contentmarketing erg belangrijk. Door waardevolle en relevante content te delen, helpt dit bij het opbouwen van merkbekendheid. Daarnaast vergroot Jong Present de zichtbaarheid onder jongeren. Het is aan ons om de merkbekendheid te verhogen door regelmatig content te plaatsen op de socials van Jong Present.

Visuele identiteit Kip & Ei

Kip & Ei kwam met de vraag om een nieuwe consistente identiteit te ontwikkelen. Aan ons om deze taak om dit van concept tot daadwerkelijke uitwerking te mogen uitvoeren! Om te starten hebben we met elkaar om de tafel gezeten om de wensen te bespreken.

Dit is gedaan aan de hand van onze identiteitsessie. Tijdens deze sessie kijken we samen naar je eigen verhaal. Dit doen we voordat je in beeld kan komen, campagne kan voeren of interactie kan krijgen. Een erg belangrijk punt: want je doelgroep blijft alleen hangen wanneer jij een goed verhaal hebt. Nadat er is gekeken naar het verhaal en de boodschap die Kip & Ei wil overbrengen zijn er passende marketing-communicatiemiddelen bedacht.

 

Responsive website voor Kennispark Ondernemers

Na de coronaperiode, een tijd van stilstaan van evenementen en lastige obstakels voor ondernemers, was het tijd om het ondernemerschap en bijbehorende netwerken weer een boost te geven. Ondernemersvereniging Kennispark werd Kennispark Ondernemers. De aandacht van ondernemers op het Kennispark in Enschede werd opgeëist met een nieuwe visuele identiteit en de juiste communicatie waar onder andere een nieuwe website bij hoort.

Nieuwe visuele identiteit voor Kennispark Ondernemers

Na de coronaperiode, een tijd van stilstaan van evenementen en lastige obstakels voor ondernemers, was het tijd om het ondernemerschap en bijbehorende netwerken weer een boost te geven. Ondernemersvereniging Kennispark werd Kennispark Ondernemers. De aandacht van ondernemers op het Kennispark in Enschede werd opgeëist met een nieuwe visuele identiteit en de juiste communicatie en daar mochten wij bij mee helpen. De identiteit is visueel te zien in allerlei uitingen: banners, flyers, bierfilters, pennen, naamstickers, natuurlijk een nieuwe website en meer.

Responsive website voor Fijnmama

Bij Fijnmama kun je terecht voor zwangerschapsgym, babymassage, coaching en workshops. Om ook online naam te krijgen en goed vindbaar te zijn heb je natuurlijk ook een professionele website nodig. Voor Fijnmama hebben wij de website ontwikkeld. Op deze manier worden alle diensten, locaties, data en prijzen professioneel en overzichtelijk in beeld gebracht. De website is uiteraard responsive ontwikkeld zodat op elk apparaat de website goed uit de verf komt.

Huisstijl ontwerp voor zwangerschapscoach
‘Fijn Mama’

Bij Fijnmama kun je terecht voor zwangerschapsgym, babymassage, coaching en workshops. Wij hebben Fijnmama geholpen aan een nieuwe visuele identiteit en website. Door middel van onze interactieve en visuele identiteitssessie hebben we een goede basis gelegd voor de organisatie-identiteit wat we vervolgens hebben doorvertaald naar een nieuwe visuele identiteit. Met onder andere de kernwaarden die we verkregen hebben uit de identiteitssessie zijn we aan de slag gegaan voor het nieuwe logo. Hieruit hebben we een nieuw kleurpalet vastgesteld waarbij het geheel ook een wat ‘stoerdere’ uitstraling mocht krijgen.

Infographic ontwerp
‘Mijn Erf 2030’ voor Gemeente Almelo

De Gemeente Almelo kwam bij ons met het concept ‘Mijn Erf 2030’. Mijn Erf 2030 helpt mensen die een erf hebben een plan te maken met dat erf voor de toekomst. De Gemeente Almelo liep er echter tegenaan dat het concept alleen nog een warboel aan woorden en lijnen op papier waren (zie afbeelding hieronder). Het concept moest beter worden uitgedacht en natuurlijk veel overzichtelijker en visueel worden vorm gegeven. Aan ons de taak om van de chaos op papier een aantrekkelijke infographic te maken.

Die uitdaging gaan wij graag aan! Na een brainstormsessie om de essentie van het concept en de infographic helder te krijgen zijn we gaan schetsen. Op basis van de schets is de definitieve infographic grafisch ontworpen en uitgewerkt. Hierin hebben wij duidelijk gemaakt dat er veel verschillende soorten erven zijn en dat je dus tegen verschillende problemen met je erf aan kan lopen. Mijn Erf 2030 ziet altijd mogelijkheden en helpt de erf eigenaar bij het maken van plannen voor de toekomst.

Nieuwe responsive website voor QBayLogic

De nieuwe website van QBayLogic is in een gebruiksvriendelijke manier opgebouwd. Zowel voor de bezoeker, als voor werknemers van QBayLogic. Zo kunnen ze makkelijk en snel content aanpassen, toevoegen en verwijderen zonder dat ze afhankelijk zijn van ons.