Skip to main content

Blog


Hoger in Google met veilige SSL verbinding op je website

Let je wel eens op het ‘groene slotje’ in je browser als je bij de bank inlogt? Ooit afgevraagd hoe dat ‘groene slotje’ er kwam en wat het doet?
Als je jouw website voorziet van een zogenaamd ‘groen slotje’ waardeert Google dat en zul je hoger in de resultaten van Google terecht komen.

Sinds eind 2015 indexeert Google actief websites die een zogenaamde TLS/SSL verbinding hebben. TLS staat voor Transport Layer Security en is
een techniek die er voor zorgt dat alle verkeer tussen jouw computer en de website waar je naar toe surft over een beveiligde verbinding loopt en daarmee
niet te onderscheppen of af te luisteren is door kwaadwillenden.

Een webshop of website met een TLS/SSL certificaat is veiliger om bijvoorbeeld je persoonsgegevens achter te laten, een aanvraag te doen of
een bestelling te plaatsen. Google waardeert dit en zet jouw website hoger in Google dan concurrenten zonder beveiligingscertificaat.

De voordelen van een TLS/SSL certificaat op je website

  1. Veilig. Veilige verbinding tussen jouw website en jouw klant, dus geen kans op onderscheppen klantdata;
  2. Zichtbaar. Een beveiligde verbinding straalt meer vertrouwen uit naar jouw klant, met als gevolgd meer bestellingen of aanvragen;
  3. Vindbaar. Google indexeert websites met een versleutelde verbinding beter.

Om een SSL certificaat op je website te krijgen moeten een aantal stappen ondernomen te worden. Het is geen ingewikkelde klus, maar wel belangrijk om het direct goed te doen.

  1. Check of je hostingpartij SSL op je website ondersteund (of laat ons je helpen!).
  2. Vraag een SSL certificaat aan. Al beschikbaar vanaf € 12,- per jaar, korting bij certificaten voor 3 jaar.
  3. Laat het certificaat installeren op je website. Per certificaat ongeveer 30 minuten werk.
  4. Leid alle verkeer om via een redirect regel zodat iedereen automatisch van http:// naar https:// gaat.
  5. Vertel Google in Search Console welk domein (https:// dus) je voorkeur om geïndexeerd te worden.

Bestel direct een SSL certificaat inclusief installatie service.

Het kan zijn dat het je allemaal duizelt bij het lezen van bovenstaande stappen. Geen paniek! We helpen je graag verder.
Afhanklijk van je website, hosting en huidige instellingen kunnen we binnen een dag een SSL verbinding op je website realiseren.

Benieuwd naar de impact
van onze klanten?

We maken graag kennis!

Wil jij met jouw missie de wereld verbeteren? En heb je ondersteuning nodig op het gebied van identiteit, strategie, grafische vormgeving, (video)content maken, marketing of communicatie? Wij helpen je graag. Samen maken we de wereld een stukje mooier!