Skip to main content

Blog


Hoe wordt mijn website gevonden?

In 2016 waren er bijna 1 miljard websites in de wereld. Het wordt steeds moeilijker om vindbaar te zijn tussen al deze websites en dus op te vallen voor bezoekers en zoekmachines zoals google. Dezelfde producten, diensten en content wordt aangeboden op verschillende websites. Om gevonden te worden kun je een hele adwords campagne starten en betalen voor je vindbaarheid, maar je kunt met een aantal slimme aanpassingen google een handje helpen jouw website te vinden.

Jouw teksten SEO

SEO, je hoort het steeds vaker voorbij komen maar wat betekent het eigenlijk? SEO staat voor Search engine optimalisation. In andere woorden, het optimaliseren van jouw teksten zodat zoekmachines jou beter kunnen vinden. Je gebruikt zoekwoorden waarop jij gevonden wilt worden en deze plaats jij op strategische plekken in jouw teksten. Bijvoorbeeld een artikel over ‘’vormgeving’’. Je zorgt dat het woord vormgeving in de titel van je pagina voorkomt, maar ook in een Kop 1 en Kop 2, de titels die jij op je pagina gebruikt. Dit hoeft niet letterlijk het woord vormgeving te zijn maar kan ook zijn ‘’ hoe geef ik vorm aan….’’ zorg dat de zoekwoorden die jij gebruikt ook zoekwoorden zijn die mensen gebruiken om jouw te zoeken. Zorg er daarnaast voor dat de woorden tot 5% voorkomen in de tekst die jij schrijft.

Extra tip: Voeg ook een metabeschrijving toe (Een metabeschrijving is een omschrijving die in de broncode van de website wordt toegevoegd door het CMS (Joomla, WordPress) dat je gebruikt), deze kun je bij je artikel plaatsen en zegt iets over de tekst die jij hebt geschreven.

Jouw afbeeldingen SEO

Ook jouw afbeeldingen kunnen worden gevonden door zoekmachines. De technologie is ver genoeg dat het algoritme van google weet wat er op een afbeelding staat. Maar om de afbeelding beter vindbaar te maken helpen wij google en geven wij alt-tags, alternatieve tags, bij een afbeelding. Bij de alt-tags beschrijf je wat er op de afbeelding staat. Google weet welke objecten er op een afbeelding staan maar kent de relatie van deze objecten nog niet. Bijvoorbeeld een foto van een zeilboot met een zon. Google weet dat het een zeilboot is en een zon, maar met de alt-tags kun jij aangeven dat het de opkomende zon is en dat het bijvoorbeeld van een zeilevenement is van jouw bedrijfsuitje.

Vindbaarheid vergroten met je website

Je maakt de website voor je bezoekers. Zorg er daarom voor dat de website voor je bezoekers toegankelijk is. Dus zorg voor een:duidelijke navigatiestructuurduidelijk doel op je website bijvoorbeeld aankopen of aanvragen etc.bedrijfsinformatie en waarom de bezoeker voor dit bedrijf moet kiezen. Daarnaast moet elke pagina intern weer doorverwijzen naar andere pagina’s. Op deze manier gaan zoekmachines de pagina’s door. Als er geen link zit ‘’loop de zoekmachine door’’, dan stopt de indexering. Je moet het zien als een spin die door een web gaat. Stopt ergens een web dan kan hij niet meer verder.Tip! De website moet nog steeds overzichtelijk zijn voor de bezoeker dus plaats het niet helemaal vol met linkjes naar alle pagina’s.

Extra tip: Wil jij je website optimaliseren maar zijn er meer bedrijven die hetzelfde leveren? Gebruik dan jouw locatie bijv. ‘’ loodgieter in enschede’’

Vindbaar op google door social media

Gebruik je social media, dan heb je hier vast een goede strategie bij. Vergeet in je strategie niet je website mee te nemen. De artikelen die jij plaatst op de website kun je makkelijk delen via social media. De social media updates in combinatie met jouw website worden geïndexeerd door zoekmachines en komen dus tevoorschijn in de zoekresultaten. Daarnaast zijn er allerlei koppelingen te maken in de broncode waardoor bijvoorbeeld je Facebook digitaal gekoppeld wordt aan jouw website. Neem daarvoor contact met ons op.

Extra tip: Houd je website up to date, plaats elke week iets op je website zodat zoekmachines herkennen dat de website nog actueel is.

Zoekmachineoptimalisatie, boodschap en jouw doelgroep

Het belangrijkste aan de content die jij plaatst, of het nu teksten zijn, afbeeldingen of infographics, is dat het gemaakt wordt voor jouw doelgroep. Je hebt een bepaalde boodschap met jouw content. Gebruik onze SEO tips om jouw website te optimaliseren maar vergeet daarin niet jouw boodschap en doelgroep. Het is belangrijk dat de lezer de content leuk blijft vinden. Je kunt een pagina geheel op SEO richten maar erg oninteressant maken. Overigens houdt google hier ook rekening mee, een overvloed aan SEO kan nadelige gevolgen hebben

Hulp nodig met jouw online vindbaarheid? Laat het ons weten, dan helpen wij jou graag verder.

BEKIJK HIER ONZE DIENST VINDBAARONLINE

Benieuwd naar de impact
van onze klanten?

We maken graag kennis!

Wil jij met jouw missie de wereld verbeteren? En heb je ondersteuning nodig op het gebied van identiteit, strategie, grafische vormgeving, (video)content maken, marketing of communicatie? Wij helpen je graag. Samen maken we de wereld een stukje mooier!