Skip to main content

Blog


Hoe fika ons creatief maakt

Ooit gehoord van het woord fika? Misschien van Zweedse vrienden of mensen die op bezoek zijn geweest in Zweden. Als je met hen praat zullen zij je vertellen hoe geweldig fika is en dat je het vaker moet toepassen.

Fika, tijd voor jezelf

Maar wat is dat fika nou eigenlijk? Fika is het nemen van een koffiepauze, maar niet zomaar een koffiepauze. Het is het onderbreken van je dagelijkse werkzaamheden om even te stoppen en na te denken over de mooie momenten in het leven. De drukte en stress, van je werk en dag, even opzij zetten en te genieten van het nu. Fika gaat niet om de koffie. Fika gaat om het even rustig aan doen en niet denken aan de dagelijkse dingen. Fika is HET excuus om even tijd te nemen voor jezelf. Zeker in een wereld waar alles snel moet, hebben we het nodig om soms even rustig aan te doen.

Efficiënter werken met fika

Nou denk je vast, ‘’Dat fika, dat kost veel tijd’’. Je bent inderdaad 15 minuten even niet bezig met je werk. Maar wist je dat fika ervoor zorgt dat je juist efficiënter wordt in je werk? Je niet concentreren op je werk en afleiding hebben zorgt ervoor dat je creatief kunt denken. Dat merk je misschien zelf ook wel. Soms kom je er niet uit en zit je vast in je eigen denkwijze, writer’s block. Uit onderzoek door de universiteit van Linkoping blijkt dat fika de productiviteit boost en stresslevels laten zakken. Zo werk je met meer plezier en spaar je tijd!

Tafelvoetbal, even lekker als koffie

Ook bij Comyoo hebben wij onze fika-momentjes. Onze fika bestaat niet uit lekkere koffie. Bij Comyoo gaan we even actief bezig met een potje tafelvoetbal. Even iets anders dan achter de computer zitten. De hectiek van het werk achter ons laten en de energie stoppen in het tafelvoetballen. Dat gaat er soms hard aan toe! Na ons fika-momentje zijn we weer helemaal klaar voor ons werk. We hebben weer een frisse blik op ons werk en kunnen er weer tegenaan.

Benieuwd naar de impact
van onze klanten?

We maken graag kennis!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.