Skip to main content

Blog


Heb ik maatwerk software nodig?

Er is veel software beschikbaar en daardoor veel keuze. Denk bijvoorbeeld bij het maken van een website aan software als WordPress, Drupal of Joomla. Dit zijn allemaal standaard producten die vaak voldoen aan de eisen voor bepaalde mensen. Maar bij elk van deze systemen zit je vast aan beperkingen die de software met zich meebrengt, je bent afhankelijk van hun updates en het format dat zij jou geven. Wij leggen uit wanneer je kunt kiezen voor maatwerk software.

Maatwerk software 100% op maat

Eigenlijk zeggen de woorden maatwerk software het al. Het is software gemaakt op maat. De software kan precies op jouw behoefte worden gemaakt en sluit perfect bij jou aan. Al jouw wensen en features kunnen gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat je met één pakket volledig klaar bent. Bij WordPress is er gefocust op de basis functionaliteiten. WordPress is gestart als blog systeem. Er zijn genoeg opties, maar ook genoeg beperkingen. Met Joomla zijn er al snel meer opties, maar ook hier ben je in sommige opties beperkt. Met maatwerk software ligt er een wereld aan mogelijkheden open en bepaal je zelf de opties die jij wilt hebben.

Maatwerk software makkelijk bij te sturen

Maatwerk software heeft als volgende voordeel dat het makkelijk bij te sturen is. Dat houdt in dat wanneer je nieuwe inzichten hebt, nieuwe interfaces wilt ontwikkelen of nieuwe functionaliteiten wilt, dit makkelijk kan met maatwerk software. Je bent namelijk niet gebonden aan de updates of beperkingen van een standaard softwarepakket. Jij bepaalt zelf wat je wel en niet in je systeem wilt hebben.

Maatwerk software makkelijk schaalbaar

Heb je 100 producten in de verkoop en kun je dit niet uitbreiden omdat je vastzit aan het systeem? Maatwerk software zorgt ervoor dat je verder kan groeien en je webshop/website/applicatie kan aanpassen aan jou en je gebruiker. Ga van 100 producten naar 1.000 producten!

Italiaans maatpak

Maatwerk software kun je vergelijken met een Italiaans maatpak. Het sluit perfect aan, zit mooi en is van al jouw wensen voorzien. Zet je een maatpak naast een H&M standaard pak, dan zie je al snel een verschil. Het zit wel prima, ziet er wel goed uit, maar het voldoet misschien niet aan al je eisen. Wanneer ontwikkel je maatwerk software?

  • Als de bestaande systemen niet voldoen aan de eisen die jij stelt.
  • Als je software wilt bijsturen.
  • Als je een grote toekomstvisie hebt.

Hulp nodig met je huidige software of maatwerk software? Laat het ons weten, dan helpen wij jou graag verder.

 

BEKIJK HIER ONZE DIENST MAATWERK APPLICATIES

Benieuwd naar de impact
van onze klanten?

We maken graag kennis!

Wil jij met jouw missie de wereld verbeteren? En heb je ondersteuning nodig op het gebied van identiteit, strategie, grafische vormgeving, (video)content maken, marketing of communicatie? Wij helpen je graag. Samen maken we de wereld een stukje mooier!