Skip to main content

Blog


Elke druppel is er één

Opstaan tegen mensenhandel. Hoe dan? Is dat mogelijk? Kunnen we verandering brengen in zoiets ongrijpbaars? Nog steeds zijn er veel mensen die niets weten van mensenhandel. Ze denken dat dit iets is van vroegere tijden. De slavernij die al lang niet meer bestaat. Of toch?

De cijfers liegen er niet om. Mensenhandel is er nog steeds. Alleen verborgen. Digitaal, in het geheim. Toch is het ook zichtbaar. Want je hoeft maar even te zoeken op internet naar websites met plaatjes waarop blote mensen staan en je kunt er bijna zeker van zijn dat er sprake is van mensenhandel.

Alweer een tijd geleden, in 2016, zijn we een actie gestart om op te staan tegen deze nare vorm van geld verdienen. We wilden een golf van gerechtigheid laten rollen. Onze collega Jaap Geerts is toen in november 2016 de Muskathlon gaan lopen in Kaapstad, Zuid Afrika. Hij deed dat om te laten weten dat slavenhandel nog steeds bestaat. Om bekendheid te geven aan organisaties die opkomen voor mensen zonder stem. Het leuke aan de wijze waarop hij mensen liet doneren is dat als je hem sponsorde, je ook de eigen organisatie bekender maakte.

Dit toffe initiatief in de strijd tegen mensenhandel kun je nog steeds vinden op www.golfvangerechtigheid.nl. Het heeft destijds 56 mensen en organisaties ertoe aangezet om op te staan tegen mensenhandel. Hoe gaaf is dat. Op de website kon je druppels doneren. Hoe meer druppels des te groter de golf van gerechtigheid. Samen doneerden ze 655 druppels ter waarde van € 2.620,-. De opbrengst van GolfvanGerechtigheid.nl kwam volledig ten goede aan het werk van A21 Netherlands en A21 South Africa.

Hoe werkt de golf van gerechtigheid?

Het mooie aan deze eerste stap was dat het een golf in beweging heeft gezet. In ieder geval bij ons als team. Want hierna zijn we een actieplatform gestart, twee zelfs, waarbij we organisaties en initiatiefnemers helpen om ook een actie te starten voor gerechtigheid. Zo kunnen we samen de wereld beter en mooier maken dan wat het nu is. Omzien naar elkaar. De actieplatformen zijn:

Supp.to – een actieplatform dat door iedereen ingezet kan worden om donaties op te halen voor een mooi en goed doel.

Sponsor.school – en actieplatform voor (basis)scholen om sponsoracties te organiseren met schoolkinderen.

Ik wil ook een actie starten voor een goed doel

Hoe maak ik mijn goede doel bekend?

Benieuwd naar de impact
van onze klanten?

We maken graag kennis!

Wil jij met jouw missie de wereld verbeteren? En heb je ondersteuning nodig op het gebied van identiteit, strategie, grafische vormgeving, (video)content maken, marketing of communicatie? Wij helpen je graag. Samen maken we de wereld een stukje mooier!